Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Один з прибічників Медведчука визнав, що закликав до виходу Криму зі складу України

    Член громадської організації “Український вибір – Право народу”, лідером якої є народний депутат України партії “ОПЗЖ”, кум Владіміра Путіна Віктор Медведчук, – Іван Комелов прокоментував інформацію щодо розслідування Службою безпеки України участі вказаного ГО у незаконному референдумі 2014 року.

    Свою позицію Комелов розповів інтернет-виданню “Бабель”.

    “На мою думку, це замовна справа, спрямована на дискредитацію проведеного у 2014 році референдуму, який відбувся у рамках діючого на той момент в Україні законодавства”, – розповів прибічник Медведчука.

    Зрозуміло, що ані Конституція України, ані українське законодавство не передбачають проведення референдуму щодо зміни територіального устрою країни. Та адепта “русского міра” не сильно хвилює правда, коли він змушений транслювати наративи Кремля.

    На додачу, Іван Комелов підтвердив, що закликав до виходу півострова зі складу України і стверджує, що рішення про проведення “референдуму” ухвалила Севастопольська міська рада, а положення про організацію референдуму було розроблено на підставі закону про організацію референдуму.

    Згідно інформації, наданої інтернет-виданням, Комелов наразі є головою Севастопольської організації партії “Родіна”.

    “Бабель” нагадує, у п’ятницю 26 березня Офіс генерального прокурора України оголосив про підозру трьом членам об’єднання “Український вибір – Право народу”, головою якої є кум Путіна, нардеп Віктор Медведчук. Їм інкримінують сприяння окупації Криму. Мова йде про Олександра Синявського (керівник філії “Українського вибору” у Севастополі), Івана Комелова (очільник Севастопольської організації “Українського вибору”) й Олександра Слюсаренка (керівник підрозділу “Українського вибору” в одному з районів Сімферополя).

    Найсвіжіше

    Популярне