П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прем’єр-міністр Шмигаль зустрівся з Папою Римським Франциском

    У четвер, 25 березня, глава Римо-католицької церкви Папа Римський Франциск прийняв прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на приватній аудієнції в Апостольському палаці Ватикану.

    За повідомленням пресслужби Ватикану, в ході зустрічі були підтверджені добрі двосторонні відносини між Святим Престолом і Україною. Понтифік і глава уряду України приділили велику увагу кризі в галузі охорони здоров’я та драматичній ситуації на сході України.

    «У ході зустрічі було висловлено сподівання, що нещодавні порушення режиму припинення вогню поступляться місцем жестам на користь мирного врегулювання конфлікту», — йдеться в повідомленні.

    «Ваша місія як захисника справедливості є вкрай важливою у доленосний для України період. Вірю, що Ваш моральний та духовний авторитет зможе відіграти вагому роль та допоможе повернути мир в Україну», — зазначив Денис Шмигаль.

    Глава уряду також подякував Його Святості за гуманітарну ініціативу «Папа для України» на суму 16 мільйонів євро, в межах якої понад 900 тисяч українців отримали гуманітарну допомогу.

    За словами релігієзнавця Віктора Єленського, зустріч Дениса Шмигаля і Папи Франциска відбувається за умов, коли ватикано-українські відносини далекі від реалізації свого потенціалу. «Їхня динаміка, скажу ще більш м’яко, не вповні відповідає інтересам обох сторін», — написав Єленський у Facebook.

    Проблемним питанням, за словами релігієзнавця, є оцінка Святим Престолом російсько-української війни. «І як сталося, що всупереч Соціальному вченню Католицької церкви, Україну в Апостольській Столиці не поспішають визнати країною, що зазнала агресії і веде справедливу війну?», — зазначає Віктор Єленський.

    Найсвіжіше

    Популярне