Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    За чотири роки в Росії стало вдвічі більше атеїстів, – опитування

    У країні агресорі, Російській Федерації, яка вважає себе «світовим православним центром», за два роки збільшилось число атеїстів у два рази.

    Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦІОМ) від 15 березня.

    Згідно з цими результатами, з 2017 по 2021 рік скоротилась кількість православних громадян РФ із 75% до 66%. Водночас за аналогічний період удвічі збільшилась кількість атеїстів із 7% до 14%.

    Скріншот із сайту

    В опитуванні взяли участь 1600 росіян у віці від 18 років. Максимальний розмір помилки з імовірністю 95% не перевищує 2,5%.

    У виданні Церквач іронічно констатують: «подивимося, як ці цифри подадуть патріарху Кірілу в аналітичній записці з відомства Лєгойди».

    Нагадаємо, після Другої світової війни РПЦ позиціювала себе як «центр православ’я». Сталін навіть хотів провести всеправославний собор, але більшість предстоятелів церков відмовились від участі і він охолов до цієї ідеї.

    Тепер, можна спостерігати плоди проповіді патріарха РПЦ Кіріла, який неодноразово попадав у скандали із розкішним життям, як для монаха.

    Така велика кількість атеїстів серед населення РФ нівелює всі пафосні заяви, про духовність російського народу і тим більше про право першості в православ’ї. Бо якщо навіть власний народ РПЦ не здатна навернути до віри в Христа, то як може претендувати на лідера православ’я? Як патріарх РПЦ Кіріл може закликати до Амманських зустрічей, щоб захистити «чистоту православ’я від розколу», коли РПЦ потроху втрачає всіх вірян? До речі РПЦ за 10 років висвятила більше 200 єпископів, і це як видно не допомогло.

    Найсвіжіше

    Популярне