Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У США суд заборонив прирівнювати смерть Флойда до розп’яття Ісуса Христа

    У США Суддя Пітер Кейхіл задовольнив клопотання про заборону порівняння смерті Джорджа Флойда до розп’яття Ісуса Христа під час судового розгляду справи про вбивство Дерека Шовіна.

    Як повідомляє nationalfile.com, суддя таким чином завдав серйозного удару активістам BLM, які сподівалися зобразити Флойда, як священну фігуру-мученика.

    Один з очевидців подій травня 2020 у Міннеаполісі, виступаючи в суді, де розглядали справу поліцейського Дерека Шовіна, порівняв Джоржа Флойда з Ісусом Христом. Після цього сторона захисту подала офіційне клопотання на ім’я судді із закликом заборонити надалі проводити такі паралелі, як некоректні. Суддя задовольнив клопотання, що викликало невдоволення у соратників Флойда.

    Команда захисту цитувала попередні випадки, коли очевидці порівнювали Флойда з Ісусом Христом, які суддя швидко визнав неточними та упереджувальними.

    Цей крок обурив активістів Black Lives Matter, які сподівалися зобразити Флойда, як месію і мученика.

    «Скажіть своєму свідкові, що аналогія навіть не наближена до загальноприйнятої», – сказав суддя Кейхілл.

    Посмертне прославлення Флойда, як месії розпочалося майже відразу після його смерті. 

    Нагадаємо, під час протестів у США, минулого року, колишній пастор закликав зносити статуї Христа через його білу шкіру. Також у США мітингувальники розграбували і підпалили церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне