Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У США мітингувальники розграбували і підпалили церкви

    У Сполучених Штатах Америки Кілька церков були спалені і розграбовані в минулі вихідні, коли протести проти жорстокості поліції переросли в заворушення і грабежі в багатьох американських містах. 
    Про це повідомляє Washington Examiner.
    Протестувальники вдерлися у собор святого Патріка (один із символів Нью- Йорка) і обписали його вульгарними висловами. Серед них виділяється символіка руху Black Lives Matter, що виступає за права афроамериканців.
    Також учасники заворушень ввірвалися у храм св. Івана, який в Америці називають церквою президентів, вибили вікно, обписали її та здерли прапор США і спалили його. Пізніше пожежа поширилася на підвал церкви Святого Іоанна та сусідню будівлю, що належить церкві.
    Поліція почала розганяти натовп після того, як спалахнула пожежа і коли наближалась комендантська година, яку встановив мер Мюріел Боузер.
    У Міннеаполісі протестуючі спалили внутрішнє убранство католицької базиліки Святої Марії, однієї з найстаріших подібних церков в Америці.
    Понад 4000 людей по всій Америці були заарештовані з моменту початку протестів минулого тижня.
    Нагадаємо, що протести в США спалахнули після того, як афроамериканець Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Білий офіцер став коліном йому на горло. Затриманий благав і скаржився, що він не може дихати. Але поліцейський не прибрав коліно. Повторний розтин підтвердив, що Флойд помер від того, що кров перестала надходити в мозок.

    Найсвіжіше

    Популярне