П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Книга про Армію УНР виборола престижну премію у Польщі

    Книга українського історика Андрія Руккаса “Разом з Військом Польським. Армія УНР у 1920 році” отримала польську нагороду “Przeglądu Wschodniego”. Про це повідомляє “Читомо”, посилаючись на Księgarnia IPN.

    Нагорода призначається з 1994 року науковим часописом “Przegląd Wschodni” за найкращу книжку східноєвропейської тематики.

    Зображення взято з chytomo.com

    “Новина несподівана, а від того більш приємна. Моя книга про Армію УНР 1920 р. здобула нагороду “Пшегльонду Всзоднєго”, престижне в Польщі відзначення для наукових досліджень в галузі гуманітарних наук”, – прокоментував подію автор праці.

    “Читомо” нагадує, Андрій Руккас – кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, директор Інституту вивчення Голокосту в Східній Європі при Меморіальному центрі Голокосту “Бабин Яр”.

    Перше видання його книги “Разом з Військом Польським. Армія УНР у 1920 році” з’явилося у 2013 році. Праця присвячена історії збройних сил України 1920 р.: їх відродженню завдяки допомозі польських союзників, участі у бойових діях польсько-українсько-радянської війни. У 2015 році видавець Олег Філюк випустив друге видання книжки.

    Найсвіжіше

    Популярне