Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Резніков: Росія посилює свій телесигнал на Маріуполь та Нову Каховку

    Віце-прем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков висловився про російське телемовлення на Донбасі та в Криму. За його словами, Росія хоче охопити своєю пропагандою Маріуполь та Нову Каховку.

    Про це йдеться на сайті Міністерства реінтеграції.

    Як наголосив Резніков, Росія спрямовує великі зусилля на підтримку регіонального мовлення, яке транслює російські наративи на окуповані території Донбасу та Криму.

    “Цим мовленням хочуть охопити і вільні території України, скажімо, Маріуполь на Донеччині і простір до Нової Каховки на Херсонщині. Ми повинні на це реагувати”, – наголосив він.

    Віце-прем’єр розповів, що Мінреінтеграції зараз працює над пакетом пропозицій, які дозволять посилити українську інформаційну присутність на територіях з ускладненою можливістю мовлення та забезпечити кращий доступ до об’єктивної інформації. Зокрема, в міністерстві пропонують впровадити державну підтримку локальних та місцевих мовників.

    Нагадаємо, на початку березня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила звернення Радіо Крим.Реалії про збільшення потужності передавача для поліпшення якості сигналу у тимчасово окупованому Криму.

    Очільниця Міністерства у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявляла, що ситуація з протидії російській пропаганді зрушила з місця.

    Найсвіжіше

    Популярне