Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Розганяють зраду та дискредитують ЗСУ: У Генштабі заперечили створення “ЛГБТ-підрозділів”

    6 березня на сторінці “Військові ЛГБТ та наші союзники Ukrainian LGBT Soldiers and our Allies” з’явилося оголошення про формування взводу, до якого запрошували “бажаючих ЛГБТ+ людей, військових, фахівців, а також дружні до ЛГБТ+ спільноти людей підписати контракт із однією з мотопіхотних частин Збройних сил України”.

    Скрін допису

    Охочим пообіцяли, що особиста інформація, як і подробиці про підрозділ, лишатимуться в таємниці. А після бойового злагодження військова одиниця виконуватиме завдання безпосередньо на лінії зіткнення.

    Допис швидко став топ-новиною в українських і російських ЗМІ.

    Але речник Генштабу Богдан Сеник у коментарі “24 каналу” заявив , що “такі речі створюють спеціально для розгону “зради”. А дехто поширює цю ахінею з метою дискредитації української армії та Збройних Сил”.

    Сеник передусім вказав на російське походження спільноти “Військові ЛГБТ та наші союзники”. Зокрема, на їхньому сайті можна побачити, що він розміщується на серверах у Росії, конкретніше – в Москві.

    На цей момент також звернули увагу в паблиці Спілка ветеранів війни з Росією.

    Речник Генштабу зауважив, що такими спільнотами мають займатися компетентні органи, зокрема Служба безпеки. І саме вони мають з’ясувати, що це за люди.

    “Ми лише мали змогу подивитися поверхнево. Але одразу зрозуміли, з ким маємо справу”, – підсумував Сеник.

    В об’єднанні “Українські ЛГБТ військові за рівні права” відповіли, що не знали, що сайт був розміщений на конструкторі tilda.cc, який розміщує сервери в РФ, повідомляє видання “Букви”.

    “Друзі, у праворадикальних пабліках поширюють інформацію, у якій пов’язують нас із “рукою кремля”…. Цього разу причепились до конструктора, на якому художниця, що верстала наш сайт, працювала. Сайт був розміщений на конструкторі tilda.cc, який тепер, як ми розуміємо, розміщує сервери в РФ. Як замовники, і ті, хто не має справи з айті сферою, ми не знали і не могли знати цієї інформації. Тому на разі сайт вимкнений, шукаємо альтернативний конструктор для поновлення роботи сайту. Домен був придбаний на imena.UA – нас повністю влаштовувало українська реєстрація сайту. Дякуємо всім, хто повідомив нас про цей нюанс – виправимо. Щодо гнівних публікацій опонентів – даруйте, шановні, а більше нічого іншого, крім конспірології, вам немає представити українському суспільству?”, – йдеться в повідомленні.

    Окрім того, в об’єднанні зазначили, що Генштаб офіційно не в курсі про створення такого підрозділу.

    Найсвіжіше

    Популярне