П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Смертельна ДТП на Донеччині: Потяг збив авто із священником РПЦвУ

    3 березня в селі Новоселівка Покровського району Донецької області загинув клірик РПЦвУ на Донеччині протоєрей Василь Лущак. За попередніми даними, священник московського патріархату намагався проскочити на своєму Audi А6 через залізничний переїзд попри червоне світло  і його збив електропотяг.

    Про це повідомляє пресслужба РПЦвУ на Донеччині та УНІАН.

    За інформацією ДСНС області, аварія сталася близько дев’ятої ранку на залізничному переїзді у селі Новоселівка Покровського району. Приміський поїзд «Скотувата — Слов’янськ» збив авто із священником та ще одним пасажиром.

    Фото: Уніан

    «Священик отримав травми, несумісні з життям. Протоієрей Василь Лущак був настоятелем храму на честь великомученика Димитрія Солунського в селищі Верхньоторецьке Ясинуватського району», – зазначили в єпархії РПЦвУ.

    Одного чоловіка змогли витягти українські військові та медики. Він зараз у лікарні. Тіло священника РПЦвУ довелося діставати рятувальникам. Він загинув одразу.

    Фото: Нацполіція

    За попередніми даними правоохоронців, 56-річний священнослужитель РПЦвУ переїжджав залізничний переїзд на червоне світло. Внаслідок зіткнення поїзд протягнув авто приблизно 150-200 метрів.

    «Наразі поліцейські встановлюють повні обставини події та можливих свідків аварії. Попередня правова кваліфікація — ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту», — повідомили в поліції.

    Фото: РПЦвУ

    Нагадаємо, віряни РПЦвУ звинуватили свого митрополита у розвалі Донецької єпархії РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне