П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Нарешті не треба соромитись того, що я українець — екс-священник РПЦвУ про своє перебування у ПЦУ

    Колишній священник Московського патріархату в Україні, протоєрей ПЦУ Андрій Дудченко зізнався, що йому давно хотілось перебувати в тій Церкві, де йому не потрібно буде соромитись того, що він українець. Йому було непросто довший час перебувати в РПЦвУ разом із прихильниками «русского мира», які освячують зброю для війни проти України.

    Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

    «Можливо, деяким з вас це буде дивно дізнатися, але так давно хотілося, щоб, нарешті, в Церкві не треба було соромитися того, що ти українець, щоб можна було бути собою!», – написав священник ПЦУ

    Він зауважив, що прихильники Московського Патріархату в Україні часто закидають, що духовенство ПЦУ є нерозкаяні розкольники і затяті націоналісти. Схожі питання приходять священнику і з Росії: «як можуть бути в одній Церкві гнані і гонителі (ОМОНівці і протестуючі, зокрема)».

    Священник ПЦУ підкреслив, що для нього теж довгий час було непросто перебувати в одній Церкві з прихильниками «русского міра». «З тими, хто відмовляє моїй країні в праві існувати, з крикунами, які у всіх нововведеннях шукають ознаки антихриста, хто шанує святими Григорія Распутіна і Матрону Московську, хто на своїх “хресних ходах” співає гімн Російської імперії, хто носить портрети Миколи Другого. А тепер до них додалися ще й ті, хто освячує зброю для війни проти України, хто мріє на російських танках в’їхати до Києва…», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне