Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Січеславщині освятили хрест на місце майбутнього військового храму ПЦУ

    2 березня 2021 року керуючий Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійший владика Симеон (Зінкевич) відвідав військові містечка Черкаське і Гвардійське, де завітав до легендарної 93-ї ОМБ «Холодний яр».

    Командувач ОК«Схід» генерал-майор Олександр Володимирович Нестеренко запросив Архіпастиря благословити початок будівництва храму на території військової частини.

    Архієпископ Дніпра і регіону у співслужінні канцлера єпархії протоєрея Віталія Лопушанського, благочинного Новомосковського району протоієрея Миколая Капралика та духовенства звершив урочистий Чин закладення церкви та поставлення хреста.

    За богослужінням молився начальник 194-го понтонно-мостового полку Заремба Геннадій Валерійович, військовослужбовці та солдати 93 бригади.

    Після освячення хреста владика Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням. Зокрема, Його Високопреосвященство відзначив важливість звершеної події для духовного відродження України у непростий час зовнішньої агресії. Тому Владика висловив особливі слова сердечної подяки генерал-майору Олександру Володимировичу та усім хто долучився до цієї важливої справи.

    Завершилась молитва співом многоліття Україні, її війську, побожному народу і усім православним християнам.

    Пресслужба Дніпровської єпархії ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне