Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр у справах ветеранів обговорила з представницею ООН розвиток програм з підтримки жінок-ветеранок

    Очільниця Міністерства у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела зустріч з Представницею Структури Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні (ООН Жінки в Україні) Ерікою Квапіловою.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Мінветеранів України.

    Лапутіна звернула увагу співбесідниці, що сьогодні в Україні близько 16,5 тисяч Захисниць України і ця цифра постійно зростає, оскільки війна на Сході триває. Тому підтримка ветеранок, які повертаються з війни, є важливим напрямком роботи відомства.

    “Особливість українок у тому, що вони є дуже активними членами нашого суспільства. Коли почалася війна, багато з них покинули роботу та долучилися до захисту країни в Збройних Силах або стали волонтерками. Зараз ми маємо ситуацію, коли жінки, які мають бойовий досвід, після демобілізації досить часто мають проблеми з працевлаштуванням, отриманням психологічної та медичної допомоги. Тому міжнародний досвід організації цих процесів є дуже важливим для нас. Об’єднавши зусилля, ми зможемо зробити все можливе для збільшення можливостей для реабілітації наших жінок та їх подальшого розвитку”, – зазначила Юлія Лапутіна.

    У свою чергу, Представниця ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова підкреслила, що захист прав жінок-ветеранок, є одним з пріоритетних напрямків роботи їх організації в Україні та запевнила у готовності до подальшого поглиблення співпраці.

    “Ми маємо великий міжнародний досвід допомоги жінкам у професійній адаптації та готові поділитися ним. Це може бути організація спільних просвітницьких та навчальних проєктів з метою соціалізації жінок-ветеранок у процесі їх інтеграції з військового у цивільне життя. Представництвом ООН в Україні постійно проводяться дослідження з питань проблематики жінок. Результати цих досліджень можуть допомогти Мінветеранів під час розробки державної політики та відповідних законопроєктів”, – підсумувала зустріч Представниця ООН Жінки в Україні Еріка Квапілова.

    Найсвіжіше

    Популярне