П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Держсекретар США назвав окупацію ЗС РФ Криму загрозою світовій безпеці

    Сполучені Штати заявляють про солідарність з Україною у зв’язку із сьомими роковинами вторгнення до Криму Росії та захоплення його нею – нахабного заперечення сучасного міжнародного порядку. Також РФ переслідує релігійні групи в Криму і проводить репресії проти кримських татар і етнічних українців.

    Про це повідомляє УНІАН із посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена.

    «Ця окупація спричинила значні людські втрати. Російська окупаційна влада провела жорстоку кампанію репресій проти кримських татар, етнічних українців та представників інших етнічних меншин і релігійних груп у Криму», – підкреслив він.

    Держсекретар наголосив, що російська окупаційна влада вдалася до обшуків у мечетях та приватних помешканнях, витіснила з півострова незалежні ЗМІ та призначила тривалі тюремні вироки тим, хто наважився виступити проти окупації.

    «Ми стверджуємо наріжну істину: Крим – це Україна», – наголошується в заяві.

    За словами Блінкена, російська окупація та посилення мілітаризації Кримського півострова мають наслідки далеко за межами України, що загрожує загальній світовій безпеці.

    Серед іншого, російські репресії призвели до постійного страху жителів Криму, які не можуть вільно жити своїм життям.

    Нагадаємо, раніше президент США опублікував заяву, щодо Кримського півострова «Ми віримо в Україну і повторюємо просту істину: Крим – це Україна».

    Найсвіжіше

    Популярне