П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ковід міцніший за скрєпи: Патріарх Кіріл не взяв участь у святкуванні “дня защітніка отєчєства”

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) вирішив не порушувати режиму самоізоляції і відмовився брати участь у святкуванні “дня совєцької армії”, яке в сучасній Росії трансформувалось у “дєнь защітніка отєчєства”. Замість себе, патріарх скрєп і духовності поставив під удар коронавірусу інших кліриків РПЦ.

    Як повідомляє “Credo press”, 23 лютого 2021 року на покладанні квітів до могили Невідомого солдата біля стін Кремля РПЦ представляв 85-річний митрополит Ювеналій (Поярков), інші архієреї та священники. Хоча, зазвичай, представництво церкви на аналогічних церемоніях минулих років, очолював особисто предстоятель.

    Також, патріарх Кіріл (Гундяєв) проігнорував цьогорічні лютневі змагання з російського хокею, що проходить на призи патріарха. Раніше очільник РПЦ особисто відкривав турнір і вручав нагороди переможцям.

    Предстоятеля РПЦ зрозуміти можна і його дії абсолютно виправдані та логічні. Загроза коронавірусу, на відміну від ефемерних російських скрєп, цілком реальна і продовжує невблаганно забирати життя людей, у тому числі, служителів церкви. Тож питання, чому патріарх Кіріл (Гундяєв) віддав перевагу збереженню власного здоров’я, а не дотриманню ритуалів російської пропаганди, нікого дивувати не повинне.

    Найсвіжіше

    Популярне