Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Не просто санкції: Сполучені Штати анонсували рішучу відповідь зловмисним діям Росії

    Офіційний Вашингтон оголосив про наміри відреагувати низкою адекватних заходів на наймасштабнішу кібератаку на корпоративні та урядові агентства SolarWinds, за якою стоять російські хакери.

    Про це інформує “Українська правда”, посилаючись на заяву радник Білого дому із національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу CBS News

    “Ми доручили розвідувальній спільноті оцінити ситуацію, щоб уточнити, як саме відбулась ця хакерська атака, який розмір збитків, масштаб вторгнення. Ми підготуємо відповіді. Ця відповідь буде поєднувати видимі і невидимі інструменти. І це будуть не просто санкції, тому що реакція на такі дії, вимагає повного набору інструментів, і це те, що адміністрація буде робити”, – розповів Салліван.

    Окрім того, представник адміністрації Джо Байдена запевнив, що “США попіклуються про те, щоб Росія зрозуміла, де Штати проводять лінію в цій сфері діяльності”.

    Нагадаємо, у грудні минулого року американські високопосадовці звинуватили хакерів із російських спецслужб у кібератаці, у Кремлі звинувачення відкинули. Відомо, що вторгнення відбулось ще в березні, коли хакери вбудували шкідливий код в оновлення програмного забезпечення SolarWinds, що використовується урядом і тисячами компаній та організацій у США.

    У Міністерстві юстиції США заявили, що жодна країна не використовує свої кіберпотужності настільки ж зловмисно та безвідповідально як Росія.

    Найсвіжіше

    Популярне