Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії судять терориста “Л/ДНР”, який перевозив зброю з ТОТ України до Єкатеринбургу з метою продажу

    19 лютого 2021 року у Чкалівському суді міста Єкатеринбург колишній учасник “банди ОМОНу”, а потім бойовик терористичних організацій “Л/ДНР” Марат Мадвалієв виступив з останнім словом, пише “Каспаров.ру”.

    Відомо, що зловмисник разом із спільниками організував постачання зброї до Російської Федерації з тимчасово окупованих територій України. Всі обвинувачені власну провину визнали і попросили суд про поблажливість під час ухвалення вироку.

    Вперше Мадвалієва і ще двох свердловчан зі зброєю затримали співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації в серпні 2016 року одразу після перетину ними державного кордону неподалік населеного пункту Ізварине. У їхньому транспорті були виявлено декілька одиниць вогнепальної зброї та вибухові речовини.

    У 2017 році Мадвалієва було засуджено до 2,5 років позбавлення волі. Після того, як він вийшов на свободу у 2019 році, ним була здійснена перша “угода” з продажу зброї.

    Втім, з самого моменту виходу з місця позбавлення волі, за зловмисником вели спостереження співробітники ФСБ РФ. Всі перемовини контролювались, угода фіксувалась на відео.

    Терорист з поплічниками займались реалізацією зброї з вересня 2019 по лютий 2020 року. Коли їхні запаси добігли кінця, правопорушникам довелось налагодити підпільне виробництво вогнепальної зброї, оскільки “попит” на вказані товари лишався великим.

    Під час спроби збуту партії пістолетів, які були перероблені з травматичної зброї у бойову, всіх учасників злочинного угруповання було затримано.

    Видання розповідає, що Марат Мадвалієв відомий як член “банди ОМОНу”. Її в наприкінці 90-х утворили співробітники свердловського та челябінського спецзагону внутрішніх справ ОМОН. Згодом угруповання “посилилось” представниками криміналітету і розпочало грабунки далекобійників, підприємців, займалось рекетом.

    У 2003 році всіх учасників організованого злочинного угруповання затримали. Мадвалієва було засуджено до 10 років ув’язнення. Після виходу на свободу він вирушив до східних областей України, де воював на боці терористичних організацій “Л/ДНР”. Саме у цей час він і налагодив канал транспортування зброї до Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне