Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Проспекту Бандери в Києві не повернуть колишню назву, оскільки рішення суду не набуде чинності, – голова Інституту нацпам’яті

    Очільник Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Антон Дробович переконаний, що проспекту Бандери в Києві не повернуть колишню назву, Московський проспект, оскільки рішення суду не набуде чинності.

    “Українська літературна газета” з посиланням на focus.ua пише, що свою точку зору він висловив у коментарі Telegram-каналу PavlovskyNews.

    “Рішення Окружного адмінсуду Києва не вступило в силу. І не вступить, оскільки воно буде оскаржене Київською міськрадою та Інститутом національної пам’яті. Чим завинив Корчак, Алмазов та інші перед активістами, які подали позов, з судового рішення не зрозуміло. Тільки людей кошмарять – перейменовують туди і назад”, – заявив Дробович.

    За словами голови УІНП, документи для оскарження рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) в апеляції вже готуються.

    Нагадаємо, 11 лютого стало відомо, що скандально відомий ОАСК за позовом Громадської спілки “Громадський контроль та порядок” скасував рішення Київради від 2016 року про перейменування наступних вулиць, проспекту та провулків: вулиці Баумана на вулицю Януша Корчака; вулиці Кутузова на вулицю Генерала Алмазова; вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка; провулку Кутузова на провулок Євгена Гуцала; проспекту Московського на проспект Степана Бандери.

    Найсвіжіше

    Популярне