П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Харкові попрощалися з десантником Дмитром Мироненком, який підірвався під Новолуганським

    Російсько-українська війна триває і її страшні наслідки відчуває вся Україна. 17 лютого, на Алеї слави воїнам, які віддали своє життя за Україну, у Харкові в останню путь провели 26-річного харків’янина, військовослужбовця Десантно-штурмових військ ЗС України старшого солдата Дмитра Мироненка, який 14 лютого загинув у районі проведення ООС поблизу селища Новолуганське Бахмутського району.

    Про це повідомляє “Армія.Інформ”.

    Віддати останню шану полеглому герою прийшли рідні та близькі юнака, бойові побратими та мешканці міста. Панахиду очолив капелан ПЦУ Ігор Маяк разом із капеланом о. Серго.

    Споминами про Дмитра Мироненка поділилися його товариші, з якими він проходив службу.

    «Сміливий, досвідчений боєць, якого поважали в колективі. Справжній патріот України, принциповий у своїх поглядах та у відношенні до служби. Він заслуговував на довге та щасливе життя, але, на жаль, доля розпорядилася інакше», – згадуючи про Дмитра, розповів заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення капітан Ігор Сук.

    Фото: Армія Інформ

    Хлопець ще з дитинства мріяв бути десантником, тому потрапивши на строкову службу в 2017 році, відразу ж виявив бажання проходити її у десантно-штурмових військах. Згодом підписав контракт з оборонним відомством.

    У Дмитра залишилася мама. 31 березня хлопцеві мало б виповнитися 27 років.

    14 лютого 2021 року під час виконання бойового завдання  внаслідок підриву на невстановленому мінно-вибуховому пристрої воїн-десантник дістав ураження, несумісні з життям. Разом із ним загинули ще два військовослужбовці з Полтавщини.

    Фото: Армія Інформ
    Фото: Армія Інформ

    Найсвіжіше

    Популярне