Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Полтаві відключили газ храму РПЦвУ через підозру в його крадіжці

    Компанія “Полтавагаз” знайшла самовільне газове обладнання в Свято-Троїцькому храмі РПЦвУ в Полтаві та опломбувала його.

    “У них стоїть два котла. Один із них, великий, споживає газу більше, ніж враховує лічильник. Тобто, лічильник працює на максимумі, але не враховує реальні об’єми споживання газу. По суті — це крадіжка газу. Ми опломбували самовільне обладнання і готові до діалогу. Але поки з нами ніхто з цієї релігійної громади не контактує”, – розказав в.о. голови правління “Полтавагазу” Олександр Чухрай.

    Незаконний котел знайшли під час технічного обслуговування газового обладнання Хрестовоздвиженського монастиря РПЦвУ, на території якого стоїть церква, передає LB.ua.

    Працівник котельні, який працює при храмі, розказав, що котли стоять вже багато років. Свого часу і котел, і лічильник були встановлені газовиками й питань до релігійної громади не виникало. На його думку, газовики прийняли помилкове рішення.

    Нагадаємо, на засіданні Всеукраїнської ради церков предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що Церква не має морального права ставити питання про нижчі тарифи, ніж для населення.

    У січні цього року Українська Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала пільгові тарифи на електроенергію для релігійних організацій.

    Найсвіжіше

    Популярне