Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30»

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній взяв участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», що відбувся 8 лютого 2021 року. Також участь взяли представники мусульман та інших релігійних організацій.

    Захід розпочався із виступу президента України Володимира Зеленського, який акцентував на зусиллях держави щодо протидії COVID-19, зокрема й шляхом вакцинації, яка незабаром має розпочатися, передає пресслужба ПЦУ

    На форумі виступив Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус, який у своєму онлайн-виступі зазначив, що захоплюється українськими медиками, які роблять усе для протидії поширенню коронавірусу. Він наголосив, що ВООЗ продовжуватиме надавати Україні підтримку для того, щоби зупинити пандемію та відновити нормальне життя країни.

    Окрім того, у форматі онлайн до присутніх звернулася президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка повідомила, що завдяки ініціативі COVAX лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця.

    Форуми, на яких «будуть шукати та генерувати рішення», проходитимуть щотижня. Зеленський додав, що рік 30-річчя незалежності нашої держави є особливим, а 24 серпня буде безпрецедентне святкування Дня незалежності України.

    Нагадаємо, що Блаженнійший митрополит Епіфаній раніше неодноразово висловлював думку, що загалом щеплення не заборонені ніякими релігійними приписами, проте за саму медичну процедуру та якість вакцин відповідальність мають брати системи охорони здоров‘я та держави, адже це є в їхній компетенції.

    “Церква не проти вакцинації. Якщо це сприяє збереженню здоров’я людини, звичайно, що церква підтримує”, – заявив Епіфаній. Він зазначив, що священнослужителі обговорювали це питання, оскільки знають, що у вакцинації багато противників і це стане викликом для ПЦУ. “Але ми повинні добре розуміти, що вакцинація не має жодного відношення до віровчення церкви. Для того, щоб зараз боротися з цією небезпечною хворобою, ми бачимо, що світ знайшов вакцину. І, дай Бог, щоб в майбутньому ця вакцина призупинила подальше поширення цієї небезпечної хвороби. і ми, як церква, будемо пояснювати, будемо роз’яснювати. будемо показувати навіть, якщо потрібно, і приклад”, – сказав митрополит.

    Фото: Пресслужба ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне