П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прокуратура розслідує факти втягнення окупантами дітей у воєнний конфлікт. Фото

    За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом втягнення неповнолітніх у воєнний конфлікт (ч. 1 ст. 304 КК України).

    Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2017 року представники незаконних збройних формувань РФ у так званих псевдопатріотичних клубах та військових таборах готують дівчат і хлопців віком від 10 до 17 років до участі у бойових діях, повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

    Бойовики навчають підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашнікова. Крім того, викривляють суть подій, що відбуваються та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України.

    Всього на тимчасово окупованій території Донецької області діє понад 10 закладів, зокрема так звані громадські військово-патріотичні рухи «Молода Гвардія Донбаса», «Амазонки», «Патріот», «Бастіон», а також «Степові Вовки».

    За даними правоохоронців, з початку збройного конфлікту на Донеччині учасниками НЗФ РФ у протиправну діяльність втягнуто понад 100 дітей.

    Раніше правозахисники заявляли, що молодь на тимчасово окупованих територіях під впливом пропаганди в майбутньому стане головним провідником ідей сепаратизму і політики Росії на окупованих територіях Донбасу.

    Поки частина Донбасу перебуває в окупації, російські куратори за допомогою окупаційних адміністрацій та фейкового «міносвіти» будуть продовжувати безмежно і витончено знущатися над юними і довірливими школярами, сіючи в їх багатостраждальні душі токсичні і руйнівні зерна мілітаризму, «руского міра» і примусової проросійської релігійної пропаганди.

    Найсвіжіше

    Популярне