П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    “Закарпатський” архієрей РПЦ випадково “спалив” свої зв’язки з ФСБ

    Намісник Троїце-Сергієвоі Лаври РПЦ Парамон (Голубка) у розмові із журналістами відповів, що “отримує накази як чинний офіцер армії”, що звучить дуже підозріло як на священнослужителя церкви, написав у своєму блозі Віктор Лендєл.

    Рік тому, на одному з російських федеральних релігійних телеканалів «СПАС» транслювалося ексклюзивне відео-інтерв’ю архієрея Російської православної церкви, вікарія патріарха Московського і всієї Русі, єпископа Парамона (Голубки).

    Звичайне інтерв’ю, якби не один дуже цікавий фрагмент.

    На питання ведучого телеканалу Серафима Сашлиєва, про те як він ставиться до свого призначення намісником Троїце-Сергієвої лаври, яка є “серцем” паломництва в Росії, єпископ Парамон відповів, використавши досить цікаве порівняння “… если говорить про свои переживания, то я понимаю, что это послушание. Церковное послушание, которое мне определили нести в дальнейшем. Понимание того, что огромная ответственность перед священноначалием, перед верующими и перед всей православной церковью. Вот как-то так было воспринято. Ну, если благословили, у нас так скажем, как у военных офицеров, приказ дан – его не обсуждают”.

    Ця цікава фраза, використана служителем церкви, який мав би бути далеким від військових справ, насправді притаманна кадровим військовим та наштовхує на одну думку:

    Невже єпископ Парамон є агентом російської ФСБ, або навіть її кадровим співробітником, який контролює одну з найважливіших ланок? Адже давно відомо, який сильний вплив може здійснювати церква на тих, хто особливо їй вірний.

    Принаймні, цим можна логічно пояснити стрімкий кар’єрний ріст Парамона та його призначення на “високі”, відповідальні посади.

    Сам єпископ є уродженцем с.Угля Тячівського району Закарпатської області, де в нього залишився брат – архієрей Російської православної церкви в Україні, єпископ Угольський, вікарій Хустської єпархії Симеон Голубка.

    У 2019 році, після призначення Симеона вікарієм Хустської єпархії, ряд ЗМІ писав про так зване посилення клану Доровських-Голубок, адже у Симеона також є доволі впливова сестра – ігуменя Серафима (Голубка), яка займала високе становище в Архангельській області Росії. Там вона допомагала архієпископу Даниїлу (Доровських) збирати данину для Москви.

    Інфографіка: Cerkvarium

    Як повідомляв російський Telegram-канал “Церквач”, Даниїл разом з Серафимою створив доволі впливовий у Московському Патріархаті клан Доровських-Голубок. Він складається з митрополита Даниїла (Доровських), архієпископа Тихона (Доровських), єпископа Парамона (Голубки), ігумені Серафіми (Голубки) та Симеона (Голубки), який є їхнім представником в Україні, та необхідний для того, щоб мати вплив на ситуацію всередині країни.

    Для РПЦ це дуже важливо, оскільки Україну вони втрачають і будь-який агент впливу для них є критично важливим.

    Найсвіжіше

    Популярне