П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ заявив, що перехід до ПЦУ – «зрада Христа і друзів»

    Вінницький священник РПЦвУ (так звана «УПЦ МП») Володимир Тютенко вважає, що покинути московський патріархат – це «покинути Ісуса Христа, друзів і своїх рідних» і тому він щодня б’є поклони за них.

    «Ті парафії які живуть одностайно, для них вибору не було. Люди хрещені в цій церкві. Росли в цій церкві і тому перехід в ПЦУ це просто зрада була Церкви. Це все одно, що зрадити своїх батьків. Так само це – зрадити свою церкву, зрадити свою віру», – цитує служителя РПЦвУ офіційна пресслужба цієї церкви у Facebook.

    Він зазначив, що у його парафії «питання переходу» не стояло, і лише двоє людей «відійшли по якійсь причині».

    Насправді, священник РПЦвУ підмінює поняття віри і юрисдикції, тому що віру ніхто не міняв, а змінював приналежність до керівних центрів. Основним чинником до переходу була участь РФ у війні, приналежність РПЦвУ до церковного керівництва в Москві і просування ідей «русского міра». А віру ніхто не зраджував, адже віряни і священники, які покинули московський патріархат і надалі залишились вірні православ’ю.

    За словами отця Володимира Тютенко, «зрадити» московський патріархат, – це «найганебніше, що людина може зробити», а ті священники які перейшли в ПЦУ є «невіруючими» і «куплені якимось благами».

    «Люди попали в залежність від єпископа», – зазначив священник РПЦвУ. Проте, лише два єпископи із МП перейшли в ПЦУ. Це митрополити, які керували Вінницько-Барською і Переяславсько-Вишневською єпархією. З усім тим, московський патріархат покидали і у тих єпархіях РПЦвУ, де єпископи не перейшли до ПЦУ. Наприклад Львівська єпархія, або Волинська, Закарпатська, Полтавська і так далі. Ні про яку залежність від єпископа тут і мови не може бути, чи «матеріальні блага». Тому служитель МП бреше.

    Крім того, служитель РПЦвУ зізнався, що був задіяний по «юридичній роботі по захисту храмів» РПЦвУ і об’їжджав інші сільські храми, щоб «уберегти їх від захоплення націоналістами і розкольниками».

    «Цілий рік, я рідко в себе (на парафії, – ред.) служив…, тому, що я змушений був бути на інших парафіях і менше часу приділяти своїй парафії», – додав Тютенко.

    Прагнення священників ПЦУ до автокефальної церкви, на думку представника МП, є антицерковним і не служить благо народові. Напевно, він мав на увазі, що на благо народові служить його церква, яка дає благословення терористів «Л/ДНР» і звершує освячення російських найманців в Криму, але про те Тютюнник не став згадувати.

    «Я думаю, що владика Симеон зрозумів, яку повноту церковного життя він втратив. Я думаю, що та бідність, яку він зараз має, пробуджує його совість, що він не правий…кожен день я ложу поклончик. Один за владику Симеона, а інший за священників, які перейшли в ПЦУ… щоб Господь їх привів до покаяння», – признався Тютенко.

    Нагадаємо, на Рівненщині священник РПЦвУ розповідає парафіянам ПЦУ, що їх дітей треба перехрещувати.

    Найсвіжіше

    Популярне