Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Матеріали прослуховування Нескоромного: Спілкуючись з архієреєм РПЦвУ висловлював образи на адресу Вселенського патріарха

    “Українська правда” оприлюднила фрагмент аудіозапису телефонних розмов полковника Служби безпеки України Дмитра Нескоромного, якого підозрюють у замовленні вбивства генерала спецслужби Андрія Наумова.

    У наведених матеріалах міститься уривок розмови Нескоромного з архієреєм Московського патріархату, ім’я якого під час бесіди не називається.

    Подаємо текстовий зміст розмови у перекладі на українську мову:

    Нескоромний: Я так зрозумів, що там знову хмари згущуються, так? Газують ці дебіли?
    “Владика”: Ну, у звичайному своєму режимі, стандартному.
    Нескоромний: Я не зрозумів щось за висловлюваннями, щось Варфоломій неадекватний. Щось там наговорив. Він позбавив нас статусу якогось? РПЦ… наш УПН, український?
    “Владика”: Не переймайтесь, батєнька. Спокійно.

    Наприкінці розмови Нескоромний привітав владику з Новим роком, побажав здоров’я і передав вітання “московській нашій там сім’ї”.

    “Obozrevatel” нагадує, Служба безпеки України підозрює Дмитра Нескоромного в організації вбивства начальника ГУ внутрішньої безпеки відомства Андрія Наумова, однак йому вдалося втекти відразу після затримання 22 січня 2021 року. У причетності до злочину слідство підозрює також співробітника Антитерористичного центру при СБУ Юрія Расюка. Йому втекти не вдалося, він затриманий.

    Покинувши країну, Нескоромний анонсував гучну пресконференцію з Брюсселя. Він пообіцяв розкрити “шокуючі факти” про корупцію в Україні. Однак Брюссельський пресклуб скасував пресконференцію Нескоромного нібито через коронавірус.

    За іншою інформацією, джерела в Офісі президента України стверджують, що Нескоромний сам скасував пресконференцію, оскільки почав торгуватися за нерозголошення наявної в нього інформації.

    Ситуація навколо затримання Нескоромного, його подальшої втечі з України, а також, озвучені ним наміри розповісти “шокуючі факти” про корупцію в Україні нагадує історію іншого екс-співробітника СБУ Василя Прозорова, який втік до Російської Федерації.

    Прозоров у березні 2019 року дав у Москві пресконференцію, у якій заявив, що, керуючись ідеологічними мотивами, співпрацював з російськими спецслужбами починаючи з 2014 року. Спілкуючись з журналістами, він озвучив ключові темі російської пропаганди, повторив фейки і маніпуляції, які російська сторона використовувала в інформаційних атаках проти України.

    Зокрема, він наполягав, що саме українська влада була причетна до збиття малазійського “Боїнга” неподалік Донецька, а вбивство терористів “Мотороли” та “Гіві” було спецопераціями українських спецслужб. Окрім цього, він стверджував, що українські військові катують затриманих у таємних в’язницях, а сутички в Одесі 2014 року, під час яких у пожежі загинули люди, також були спровоковані та контролювались українськими силовиками.

    Найсвіжіше

    Популярне