Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр Лапутіна озвучила свої наміри взяти на поруки ветерана Вікторію Котеленець

    Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна повідомила, що готова взяти на поруки ветерана Вікторію Котеленець, позивний “Фортуна”, яка була затримана співробітниками правоохоронних органів України у будівлі Міністерства.

    Про це пише “Укрінформ” з посиланням на сторінку Мінветеранів у Фейсбук .

    “Я готова особисто взяти на поруки Вікторію Котеленець”, – зазначила міністр і наголосила, що ті, хто боронив і боронить Україну, у свою чергу потребують захисту, ефективної правової підтримки і допомоги. З початком російської збройної агресії кількість випадків, коли захисники потрапляють у гострі ситуації і потребують адвокації, весь час зростає.

    “Наразі у таких випадках, окрім суспільного тиску і застосування такого гуманного запобіжного заходу, як поручительство у суді – інші дієві механізми у державі до цього часу не запроваджені. Фактично, суспільний механізм є, а правового немає. І це створює велику прогалину у можливості прийняття гідного рішення”, – розповіла Лапутіна.

    Раніше повідомлялось, що 3 грудня 2020 року міжвідомчою комісією ухвалене рішення про надання Вікторії Котеленець статусу учасника бойових дій. Повний пакет належних документів, наданий заявницею, був перевірений у встановленому порядку і розглянутий Комісією у складі представників Міноборони, МВС, Мін’юсту, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Адміністрації Держприкордонслужби, Адміністрації Держспецтрансслужби, Офісу генерального прокурора, Управління державної охорони, Адміністрації Держспецзв’язку, ДСНС, ДФС, інших державних органів та громадських організацій.

    19 січня 2021 року при отриманні посвідчення УБД Котеленець була затримана правоохоронцями в офісній будівлі, що на Музейному провулку столиці, де знаходяться кабінети Мінветеранів.

    Підставою для затримання послужила інформація про нібито причетність Вікторії Котеленець до участі в бойових діях на боці терористичних угруповань “ДНР”.

    У центрі “Миротворець” вказують, що правоохоронці могли переплутати “Фортуну” з Ольгою Суховою, яка нині проживає в Донецьку.

    Найсвіжіше

    Популярне