Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському монастирі відправили панахиду-молебень за загиблими “кіборгами”

    За ініціативи ветеранів-оборонців Донецького аеропорту, 21 січня в Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві відбулась традиційна панахида-молебень за “кіборгами” – воїнами, які загинули, захищаючи Донецький аеропорт.

    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Панахиду очолив настоятель Михайлівського монастиря архієпископ Агапіт з братією. У тексті заупокійного богослужіння вміщена особлива ектенія за всіх воїнів, загиблих у ДАПі.

    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Владика Агапит нагадав, що війна на сході України триває і надалі, але час коли вона закінчиться залежить не лише від Бога, але й від наших спільних зусиль. “А приклад нам подали воїни ДАПу, які 242 дні боронили аеропорт і показали нам приклад як треба захищати Батьківщину. А наша Батьківщина – це земля, держава, наша мова, наша культура, наша віра. Саме за це наклали головою наші воїни, за цінності”, – заявив намісник Михайлівського монастиря.

    Світлина: Ростислав Мартинюк

    На молебні були присутні генерал Ігор Гордійчук “Сумрак”, “кіборги”, бійці ЗСУ, вдови, діти та батьки загиблих героїв.

    Світлина: Ростислав Мартинюк
    Світлина: Ростислав Мартинюк

    Анатолій Свирид “Спартанець”, голова об’єднання ветеранів ДАП “Серця кіборгів”, розказав, що вони не забувають про рідних своїх загиблих побратимів. Ветерани проповідують особливу соціальну місію – повсякчасну турботу про підростаюче покоління і опіку родичами загиблих героїв, і на своєму прикладі виховують підростаюче покоління в любові до Батьківщини і відданості своєму народу.

    На світлині: генерал Ігор Гордійчук (сидить) і Анатолій Свирид (крайний справа). Світлина: Ростислав Мартинюк

    Нагадаємо, Православна Церква України закликала своїх вірян молитись за полеглих українських героїв-кіборгів і пам’ятати, що герої не вмирають.

    Найсвіжіше

    Популярне