П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ закликали молитись за полеглих героїв-кіборгів

    Православна Церква України закликає своїх вірян молитись за полеглих українських героїв-кіборгів і пам’ятати, що герої не вмирають.

    «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять полеглих героїв, які з неймовірною стійкістю та мужністю обороняли Донецький аеропорт від окупантів. «Кіборги» – так стали називати цих мужніх воїнів, але не за те, що вони були роботами, а за те, що намагалися вистояти в зовсім нелюдських умовах. 242 дні тривала оборона аеропорту. 242 дні страшних випробувань не лише для військовослужбовців, а й для медиків, волонтерів, добровольців, які там опинилися…», – йдеться на сторінці ПЦУ у ФБ.

    «Вони вистояли. Не вистояв бетон» – у січні 2015 року на руїни був перетворений новий термінал і диспетчерська вежа Донецького аеропорту, яка назавжди стала символом незламності українських військових. Проте захисники отримали й втрати: понад сотню загиблих українських воїнів, а також близько 440 поранень…

    «Православна Церква України поділяє біль втрат разом із нашими захисниками, їхніми побратимами, родинами загиблих. Молімося за спокій душ полеглих, вічна їм пам’ять. І пам’ятаймо, що герої не вмирають. Слава Україні! Героям слава!», – підсумовують у ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне