Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Православні братства” пропонують очільнику РПЦвУ Онуфрію об’єднати зусилля у боротьбі з ПЦУ

    Союз православних братств України (СПБУ) звернувся до очільника Російської православної церкви України (УПЦ МП) митрополита Онуфрія (Березовського) з пропозицією об’єднати зусилля у боротьбі з “ворогами православ’я”, які нібито захопили владу в Україні.

    Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті “News24ua”, і яке приурочене річниці “Переславльської ради”.

    Що таке “Переславльська рада”, ані СПБУ, ані сайт “News21ua”, ані пошукова система Google не пояснюють. Можна припустити, що “Переславльська рада” – це переклад на “язик русского міра” Переяславської Ради, річниця якої дійсно відзначається у січні. Втім, підстав для такого ствердження, на разі, замало.

    Скріншот з новини. Взято з news24ua.com

    У повідомленні можна зустріти повний набір наративів, якими адепти “русского міра” розпалюють релігійну ворожнечу в Україні. Прихильники СПБУ сіють ненависть до Православної церкви України, яку зневажливо називають “пекельною церквою України” і заявляють про необхідність прискорення процесу визнання Вселенського патріарха Варфоломія І єретиком.

    “Православні братства” анонсували хресну ходу 21 або 24 січня (в залежності від карантинних обмежень), перед якою сподіваються провести робочу зустріч з митрополитом РПЦвУ Онуфрієм (Березовським).

    З очільником філії РПЦ в України “братчики” планують обговорити:

    • об’єднання зусиль духовенства та вірян проти експансії “стамбульського патріарха” Варфоломія;
    • підготовку до соборного анафемствування єресі східного папізму (з аналогічною ініціативою раніше виступив митрополит РПЦвУ Лука (Коваленко);
    • відпрацювання звернень для відміни “антицерковних законів”;
    • протидію насильницької вакцинації населення;
    • інші питання деменційного походження.

    Нагадаємо, Союз православних братств України – навколоцерковна організація прихильників “русского міра”, яка відзначилась проведенням акцій протесту проти Вселенської патріархії та Православної церкви України. Зокрема, один з керівників СПБУ Валентин Лукіяник був співорганізатором таких мітингів на Софійській площі у Києві наприкінці грудня 2020 року.

    11 листопада 2007 року, під керівництвом митрополита Володимира (Сабодана), було прийнято рішення Синоду РПЦвУ, засудити політичне спрямування діяльності СПБУ, а також поширення ним ідей і літургійних обрядів, які суперечать правилам і вченню Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне