Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ вчергове нахабно вдерлася на канонічну територію Вселенської Патріархії

    Священники Російської православної церкви відслужили Різдвяні богослужіння в різних містах Туреччини, які перебувають у канонічній юрисдикції Вселенського Патріархату.

    Як повідомляє офіційний сайт московської патріархії, 7 січня 2021 року в храмі рівноапостольних Костянтина і Олени, розташованому на території літньої резиденції Генерального консульства Росії в Стамбулі, була здійснена Різдвяна Літургія. На богослужінні, яке очолив відповідальний за організацію опіки пастви РПЦ на території Турецької Республіки, в.о. настоятеля храму єрей Гєоргій Сєргєєв, були присутні понад 40 осіб.

    Після закінчення богослужіння клірик РПЦ оголосив Різдвяне послання моспатріарха Кіріла (Гундяєва).

    Кліриками РПЦ також було звершено богослужіння для віруючих, які проживають в турецькій провінції Анталья. Богослужіння пройшло в орендованому громадою приміщенні, розташованому в центрі міста. На богослужіння, яке зробив відповідальний за окормлення російськомовної пастви в регіоні Анталья протоєрей Сєргєй Казарін, зібралися понад 80 осіб з різних населених пунктів провінції.

    У місті Ізмір 7 січня відбулося Різдвяне богослужіння, яке з благословення моспатріарха Кіріла (Гундяєва) очолив насельник Донського ставропігійного чоловічого монастиря Москви єромонах Гєрмогєн (Буригін). На богослужінні були присутні близько 30 осіб. Літургія була здійснена за погодженням з мерією міста Ізміра в храмі святого Вукола, що знаходиться у веденні Міністерства культури і туризму Турецької Республіки.

    Також 8 січня відбулося Різдвяне богослужіння в місті Ескішехір, розташованому в 200 кілометрах на захід від Анкари.

    11 січня священник Гєоргій Сєргєєв звершив богослужіння для віруючих РПЦ, які проживають в місті Самсун на чорноморському узбережжі Туреччини.

    12 і 13 січня відбулися два богослужіння в регіоні турецького узбережжя Егейського моря в містах Кушадаси (провінція Айдин) та Ізмірі, які зробив священник Гєоргій Сєргєєв.

    Нагадаємо, на канонічній території Вселенського Патріархату в турецькому місті Самсун 23 жовтня «відбулось перше богослужіння для російськомовних вірян Московського Патріархату», що проживають на Чорноморському узбережжі Туреччини. Божественну літургію звершив відповідальний за окормлення російськомовних вірян на території Турецької Республіки священик Гєоргій Сергєєв.

    Найсвіжіше

    Популярне