Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Закарпатській ОДА відреагували на підпали майна активістів ПЦУ

    Справа про підпали в будинках активістів ПЦУ в селі Діловому поліція має розкрити максимально швидко.

    Як передає Укрінформ, відповідна заява голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова оприлюднена на сайті ОДА.

    “Уночі 10 січня у с.Ділове Рахівського району здійснено підпал житлового будинку та гаража – ці дикі і неприпустимі злочини мають бути максимально швидко розкриті. До честі поліції, одразу після отримання заяви було зареєстровано кримінальне провадження і розпочато розслідування. Крім того, організовано цілодобове чергування в с.Ділове”, – заявив Полосков.

    За його словами, місцеві жителі припускають, що підпали можуть бути пов’язані з ситуацією навколо Свято-Успенського храму в с.Ділове.

    “За рішенням суду, храм має бути переданий громаді Православної церкви України, і в даний час йде процес виконання судового рішення – до 22 січня встановлено термін для добровільної передачі Храму громаді ПЦУ. Поліція забезпечує громадський порядок на території Храму, щоб не допустити загострення ситуації і порушень процедури виконавчого провадження”, – повідомив Полосков.

    Він також зазначив, що ця справа знаходиться на особистому контролі начальника Поліції Закарпатської області Олександра Шляховського.

    Нагадаємо, після подій навколо храму в с.Ділове Закарпатської області священнослужителям Православної Церкви України надходять телефонні дзвінки з погрозами. Отцю Віктору Білану, благочинному Рахівського благочиння ПЦУ били вікна і кидали записки із погрозами після того як православна громада в селі Ділове перейшла до ПЦУ.

    А син настоятеля громади РПЦвУ храму на честь Преображення Господнього у с. Вільховатий Рахівського району погрожував вірянину Православної Церкви України Івану Годинчуку фізичною розправою.

    10 січня зловмисники скоїли ще один підпал. Цього разу намагались підпалити гараж одного із вірян Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне