П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній розповів про ставлення церкви до вакцинації

    Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній закликав вірян відповідально ставитися до вакцинації, щоб захистити себе і ближніх та не забувати що в країні також йде війна із російським агресором.

    Про це він йдеться в інтерв’ю предстоятеля ПЦУ для «5 каналу».

    «Звичайно, треба проаналізувати, які це ліки — якість, звідкіля вони, чи не спричинять вони негативних наслідків. Вивчити, проаналізувати, а тоді вже, відповідно, вирішити — вакцинуватися чи не вакцинуватися. Але Церква закликає брати участь у вакцинації, тобто захистити себе, захистити своїх ближніх і припинити розповсюдження цієї хвороби», — сказав Епіфаній.


    Митрополит також нагадав, що коронавірусна хвороба не є першою пандемією в історії людства.

    «Це не перша пандемія, яка полонила світ. Згадаймо, століття тому були й інші хвороби, але людство винайшло ліки, винайшло препарати, завдяки яким були подолані ті епідемії свого часу. І зараз, я переконаний, людство винайде ту вакцину, ті ліки, завдяки яким ця хвороба відійде в минуле», — зазначив він.

    Митрополит Епіфаній нагадав, що він як предстоятель разом із усією повнотою Православної Церкви України, прийняв рішення, закликати вірних, залишатись вдома.

    Найсвіжіше

    Популярне