Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія може спробувати повторити “придністровський сценарій” на Донбасі, – Тука

    Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука розповів в ефірі “Obozrevatel TV”, що Російська Федерація найближчим часом навряд чи вдасться до ескалації конфлікту на сході України. Натомість, на його думку, Кремль може повторити сценарій, який був реалізований у невизнаному Придністров’ї.

    Про це пише “Патріот Донбасу”.

    Також Георгій Тука відреагував на слова віцепрем’єр-міністра України Олексія Резнікова, який заявляв, що Російська Федерація зараз вичікує та спостерігає за подіями.

    “Росія не просто спостерігає. Це не пасивне очікування. Вона активно діє і впливає на ті чи інші події. В європейських парламентах починають активно діяти проросійські лобістські групи. Поки що я не бачу жодних умов, щоб із боку Російської Федерації відбувалась якась збройна ескалація. Звісно, до того треба бути готовими”, – підкреслив Тука.

    Він вважає, що зараз події можуть відбуватись за, так званим, “придністровським сценарієм”, оскільки нинішній російський куратор питань Донбасу Дмітрій Козак є тією людиною, яка була “конструктором” невизнаного Придністров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне