П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Чому цього не зробили раніше, – митрополит РПЦвУ про позбавлення сану Кураєва

    Прихильник “русского міра” митрополит Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) Лука (Коваленко) прокоментував позбавлення сану Андрєя Кураєва єпархіальним судом міста Москви.

    Як інформує “Русская линия”, своє бачення ситуації він виклав на власному Telegram.

    “Мені точно відомо, що багато православних не розуміє, чому цього не зробили раніше. Чому людина, яка багато років ллє бруд на церкву, до цього часу числився в списках кліру РПЦ?”, – зазначив архієрей, не приховуючи свого негативного ставлення до Кураєва.

    “Тридцять років ця людина працює в цирку ЗМІ, а числиться чомусь у штаті РПЦ. “Задира і новатор”, вибачте, але ці якості для дияконського служіння не підходять. Піднімати рейтинг своїх переглядів ажіотажними антицерковними публікаціями – це професіоналізм, достойний лицедія, але не служителя Бога”, – зауважив митрополит Лука Коваленко.

    Взагалі-то, архієрей вдався до певної підміни понять. Публікації Андрєя Кураєва можна назвати висвітленням антицерковної діяльності окремих представників РПЦ. Але така інформація не робить саму публікацію чи її автора антицерковними. Втім, Лука (Коваленко) не зупинився на образах виключно в адресу Кураєва. Принагідно він підкинув дров у вогнище російської ненависті до Вселенської патріархії та української церкви.

    “Тепер Андрєй Вячеславович вирішив шантажувати тим, що поїде зі скаргою на Фанар, а там, як відомо, клоунів люблять. Андрєй Вячеславович, Ви запізнились, наші українські іуди туди побігли набагато раніше. Фанар – якраз те місце, де Держдепартамент США розгорнув антиправославне шапіто”, – зазначив митрополит, чим неабияк потішив своїх кремлівських керівничків.

    Найсвіжіше

    Популярне