Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ в окупованому Криму виступив «проти тероризму»

    Єрарх московського патріархату в Криму втратив совість і закликав піклуватись про Російську Федерацію, яка за його словами є «нашою батьківщиною». Митрополит Лазар в окупованому Росією Криму виступив із заявою «проти тероризму» і екстремізму на території Російської Федерації.

    «Дорогі співвітчизники, – звернувся митрополит Лазар до жителів Кримського півострову. – Тероризм і екстремізм це одна із найбільших проблем сучасності, причина якої є духовно-моральна криза».

    Про це йдеться на офіційній сторінці Кримської єпархії. Заява митрополита Лазаря «проти тероризму» записана у співпраці із російськими окупантами.

    «Державний комітет у справах міжнаціональних відносин Республіки Крим в рамках реалізації Плану заходів щодо реалізації Стратегії протидії екстремізму в РФ звернувся до Правлячого Архієрея Сімферопольської і Кримської єпархії Митрополита Лазаря, співголови Міжконфесійної Ради Криму «Мир-дар Божий» з проханням взяти участь у створенні соціального відеоролика антиекстремістського і антитерористичного характеру»,  йдеться на сайті єпархії РПЦвУ.

    Лазар зазначив, що терор та насильство не розв’язують проблеми і не приносять щастя, а лише тільки сіють ворожнечу. «Тому щоб тероризм позбавити свого коріння, ми повинні бути тверді у піклуванні про нашу батьківщину і її майбутнє», – сказав єрарх РПЦвУ.

    Таких висловлювань достатньо, щоб остаточно заборонити в’їзд Лазарю на територію України.

    Крім того, відеоролик буде використаний з метою пропаганди серед Кримського населення з метою зменшити «екстремізм». Спочатку Росія захопила Кримський півострів, а тепер залучає місцевих митрополитів РПЦвУ для того, щоб зменшити екстремізм. Дуже навіть «срєпно» і «духовно».

    Чому митрополит Лазар не виступив із заявою проти «екстремізму і тероризму», коли зелені чоловічки і його священники почали окупацію Кримського півострова? Так звана «УПЦ Московського патріархату» активно сприяє окупантам в Криму в той час, як Православну Церкву України в Криму знищують, а храми вимагають знести.

    Нагадаємо, що з 2014 року патріарх Кіріл публічно заперечує російську агресію проти України й закликає не вважати Росію за агресора. У квітні 2015 року він також назвав міжнародні санкції, введені проти Росії за збройне захоплення Криму, «несправедливими і незаконними». У 2015 році патріарх Кіріл розхвалив Путіна і підтримав його діяльність у захопленому Криму.

     

    Найсвіжіше

    Популярне