Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії продали храм ХІХ століття. РПЦ розпочала перевірку обставин угоди

    У селі Завалово Тульської області Російської Федерації відбувся продаж будівлі храму Дімітрія Солунського, побудова якого датується 1836-1843 роками. Новим власником культової споруди є москвич Павєл Осіпов, який придбав церкву за 186300 російських рублів (приблизно 70 тисяч гривень).

    Видання “Весьма” повідомляє, що про угоду стало відомо з протоколу ведення торгів, який доступний на сайті федерального реєстру відомостей про банкрутство. Також відомо, що Осіпов заплатив за храм набагато нижчу ціну, аніж просили продавці. У початковому оголошенні мова йшла про суму в 450 тисяч рублів.

    Зображення взято з vesma.today

    “ГоворитМосква” з посиланням на “ТАСС” пише, що раніше власницею вказаної будівлі і земельної ділянки, на якій розташований храм, значилась мешканка м. Тула, майно якої виставлено на торги через банкрутство.

    У місцевій інспекції з охорони об’єктів культурної спадщини заявили, що храм в селі Завалово є об’єктом культурної спадщини регіонального значення і з 1969 року перебуває під охороною держави.

    У свою чергу, в Бельовській єпархії Російської православної церкви повідомили, що не володіють інформацією щодо продажу храму і будуть проводити перевірку обставин угоди.

    Найсвіжіше

    Популярне