Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній подякував капеланам ПЦУ за ревне служіння й нагородив медаллями

    Напередодні Дня Збройних Сил України митрополит Київський і всієї України подякував капеланам Православної Церкви України за ревне служіння й відзначив їх церковними нагородами,
    Крім того, предстоятель української церкви вручив капеланам перші виготовлені посвідчення, які згодом отримають й інші військові священники, повідомляє сайт ПЦУ.
    «Архангел Божий, який стоїть на чолі воїнства Небесного, є добрим прикладом для цих поборників добра та надихає їх звершувати служіння заради духовної підтримки українських захисників», – сказав митрополит Епіфаній.
    «Ви є безпосередніми учасниками процесів, які відбуваються в житті нашого війська. Тож у цей непростий час військової агресії проти нашої країни ви звершуєте важливу місію – духовно підтримуєте захисників Батьківщини. Бажаю вам наснаги у служіння, з Божою допомогою ми здолаємо усі ворожі підступи», – зокрема сказав Його Блаженство.
    Він зауважив, що без капеланів Православної Церкви України складно уявити духовний фронт нашої держави. «Саме вони духовно опікуються українськими захисниками, розділяють з ними переживання, дбають про те, щоб віра в Бога й надія на перемогу не згасали, а навпаки – лише посилювалися і зміцнювалися».
    Окрім того, митрополит Епіфаній вислухав думки капеланів з приводу нагальних питань, пов’язаних зі служінням у ввірених їм підрозділах та висловив своє бачення стосовно подальшого розвитку інституту військового духовенства.
    «Капелани 24 години 7 днів на тиждень здійснюють своє покликання – бути поруч із захисниками. Адже саме священники мають найкращу зброю проти духовного зла – Боже Слово. А їхній захист – молитва й діяльна віра у Всемилостивого та Всемогутнього Господа. Завдяки цьому капелани жертовною любов’ю допомагають бійцям зцілювати рани їхніх душ та наповнювати серця надією».
    Предстоятель ПЦУ закликав молитись за капеланів, які щодня з вірою в Господа наближають нас до перемоги та дбають про українських Героїв і їхніх рідних.

    Фото: Пресслужба ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне