Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Закон про колаборантів та пособників окупантів: Петиція до президента набрала 25 тисяч голосів

    На сайті президента України петиція з вимогою розробити законопроєкт про колабораціонізм набрала 25 тисяч голосів, необхідних для розгляду та офіційної відповіді.
    Автор відповідної петиції вимагає подати до Верховної Ради законопроєкт, у якому визначити зміст термінів «колаборант» і «пособник окупантів», а також закріпити за РФ статус держави-агресора, передає «Патріот Донбасу».

    «Розробити (спільно з представниками громадськості) та користуючись правом законодавчої ініціативи подати на голосування Верховній Раді України проект закону України «Про колабораціонізм». У законі визначити та закріпити поняття «колаборант» та «пособник окупантів». Одночасно з цим законодавчо закріпити і визначити статус Російської Федерації як держави-окупанта та агресора», – йдеться у петиції.

    Він також пропонує передбачити в такому законопроєкті заборону політичних партій та громадських організацій, які діють на користь держави-агресора.

    «Заборонити діяльність політичних об’єднань (партій) та громадських організацій, які матеріально, інформаційно та іншим чином підтримують державу-окупанта!» – вимагає автор петиції.

    Відтепер держави має розглянути її та надати відповідь на цьому ж сайті у вільному доступі.

    Найсвіжіше

    Популярне