Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ порівняв Росію з "кровоточивою жінкою, яка страждає від ганебної хвороби"

    Митрополит Російської православної церкви Константін (Горянов) виступив з проповіддю в Хрестовоздвиженському соборі міста Петрозаводськ, пише “Столица на onego”.
    Владика зазначив: “Наш дім – Росія – не витримала в 1917 році штормового натиску і впала. Прийшли ті, хто називали себе лікарями від царських недоліків, від царського режиму, і вони зробили криваву операцію народові, зробили потужне кровопускання. Тоді, які і зовсім нещодавно, наш народ намагались вилікувати за допомогою шокової терапії. І наша держава уподобилась кровоточивій жінці, яка страждає від ганебної хвороби”, – описав ситуацію російський митрополит.
    У подальшому єрарх РПЦ проповідував про шкоду від абортів, але таких влучних висловлювань про Росію його проповідь вже не містила.
    І дійсно, мабуть, кращої характеристики злочинному режиму Радянського Союзу, як і сучасному режиму  Владіміра Путіна, годі й шукати. Втім цікаво, чи митрополит Константін (Горянов) дійсно відчуває огиду від стану справ в Російській Федерації, чи це, як то кажуть, була “обмовка по-Фрейду”?

    Найсвіжіше

    Популярне