Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ показав смерть і запустіння степного Криму. Прозріває?

    Священник РПЦвУ Роман Колесньов, що проживає в окупованому Криму, оприлюднив відеорепортаж про вимирання селищ на півострові через байдужість окупаційної влади до потреб місцевих жителів. Колеги священника, що підтримують російську окупацію, звинуватили о. Романа Колесньова у непатріотичності, повідомляє кореспондент порталу «Релігія в Україні».
    У коментарі до відео автор пише: «Відео про кримські села, де ледве-ледве жевріє життя. Як живуть люди в таких умовах? Важко живуть, хто міг – той поїхав, а здебільшого, крім лише поодиноких людей, які принципово не хочуть їхати з рідних місць, просто нікуди і нема на що їхати, тому що вони буквально виживають як можуть. Інакше як виживанням це не назвати: розбиті дороги, відсутність в селі води придатної для пиття, А у деяких селах навіть невеликих продуктових магазинів! Робочі місця, медична допомога – все це за багато-багато кілометрів. Школа теж є далеко не у кожному селі. А автобус ходить найкраще кілька разів на тиждень, Так і то, в погану погоду взимку може і зовсім не проїхати. Але ж колись це були найбагатші радгоспи-мільйонери! З гарною інфраструктурою, у людей була робота, і цілком комфортні умови життя: добротні будинки, школи і дитячі садки для дітей, поліклініки та лікарні. Не можна сказати, то зараз все закинуто! Поля засіваються і подекуди навіть є сезонна робота (на цих самих полях), але селища і люди кинуті напризволяще. Якщо хочете побачити Крим з несподіваного боку – подивіться це відео!».

    Російські спостерігачі зазначають: «Невелике 12-хвилинне відео – цілком собі консервативний православний священик на церковному каналі, не мережевий інтелігент, на прикладі трьох сіл показує смерть степового Криму. Померлі села, розруха. В одному з цих трьох сіл, з якоюсь навіть гордістю говорить священик, при Росії облаштували дитячий майданчик – а це просто пустир з гойдалками і ЖЕК-артом зі старих шин. Води немає – зі свердловин йде солона …».
    Пильні побратими священника вже встигли звинуватити його в непатріотичній поведінці: мовляв, він дискредитує Росію. Хоча священник пояснив у коментарях, що села почали занепадати ще при українській владі.
    Нагадаємо, після окупації Криму на півострові через нестачу води почалася екологічна катастрофа: річки остаточно висихають, поля не зрошуються, мешканцям обмежена централізована подача води.
     

    Найсвіжіше

    Популярне