П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Опечатану через московських попів церкву на Волині передали ПЦУ

    Будівлю Свято-Михайлівського храму в селі Біличі Іваничівського району передали в користування релігійній громаді Православної церкви України, повідомляє сайт Волинь.ua.
    Відповідне розпорядження голови Волинської ОДА, датоване 13 листопада, підписав перший заступник голови Сергій Мовенко.
    У документі йдеться, що культову споруду, пам’ятку архітектури місцевого значення (охоронний № 140-ВЛ), яка розташована у селі Біличі Іваничівського району Волинської області, передають у постійне безоплатне користування для релігійних потреб Свято-Михайлівській релігійній громаді Православної церкви України села Біличі.
    Розпорядження видане на звернення настоятеля місцевої Свято-Михайлівської релігійної громади Православної церкви України.
    Як нагадують “Волинські новини”, у лютому 2019 року релігійна громада села Біличі проголосувала за перехід до ПЦУ, але місцевий священик на збори не прийшов. Релігійну ромаду перереєстрували, проте інша сторона подала до суду.
    З тих пір, два роки, у громаді точились суперечки, кому має належати місцевий храм – Свято-Михайлівська церква.
    26-го вересня цього року на території храму стався конфлікт між прихожанами ПЦУ та УПЦ. Одні хотіли потрапити до храму, інші їх не пускали.
    В результаті на місце викликали поліцію, яка опечатала приміщення. Наступного дня богослужіння відбулося біля зачинених дверей храму.

    Найсвіжіше

    Популярне