П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Глави церков обговорили з міністром культури зміни до карантинних вимог під час богослужінь

    10 листопада 2020 року відбулась відеоконференція глав Церков з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком та головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Оленою Богдан.
    В режимі онлайн спілкувались предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, глава УГКЦ архієпископ Святослав (Шевчук), очільник РПЦвУ Онуфрій й інші глави Церков і релігійних організацій України, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Учасники обмінялись із міністром культури думками щодо пропонованих змін до карантинних вимог під час звершення богослужінь в храмах, а також обговорили заходи, які й надалі необхідно вживати в умовах пандемії в Україні.
    Блаженнійший митрополит Епіфаній наголосив, що переважно релігійні спільноти дотримувалися норм, встановлених Урядом, і зазначив, що Православна Церква України, турбуючись про вірних закликала й закликає їх бути відповідальними та мудрими. Церква розробила Практичні настанови для духовенства та парафіян у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19, які були ухвалені Священним Синодом.
    Предстоятель Православної Церкви України висловив сподівання, що з Божою допомогою та спільними зусиллями Церков і держави українці здолають пандемію.
    «Вірю, що з Божою допомогою та спільними зусиллями Церков і держави ми зуміємо пройти і цю хвилю, яка зараз має також небезпечний характер, адже кількість тих, хто захворів, збільшується і ми чуємо зараз про щоденні «антирекорди». Людям необхідна медична допомога, але важливою для кожного віруючого є духовна підтримка, молитва. Звісно, що богослужіння мають відбуватися із дотриманням карантинних вимог. Людство самостійно, без Божої допомоги, не може справитися із цією небезпекою. Коли ж ми будемо звертатися до Бога у своїх молитвах і діяти відповідально, то я переконаний, що Господь допоможе змінити цю ситуацію і подолати цей виклик», – сказав митрополит Епіфаній.
     

    Найсвіжіше

    Популярне