Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Моршині відкрили пам’ятник останньому Крайовому Провіднику ОУН в СССР

    Історія з спорудженням пам’ятника Зіновію Красівському в місті Моршині Львівської області тягнеться ще з 2013 року. 21 лютого 2013 року відбулось перше засідання ініціативної групи, а за місяць, рішенням Моршинської міської ради було затверджено склад організаційного комітету, до складу якого увійшли представники влади, громадських організацій, підприємств та установ міста.
    Як повідомляє “Український погляд”, оргкомітет оголосив конкурс на кращий проект пам’ятника, за результатами якого було вибрано роботу, запропоновану молодим скульптором Василем Заляском, земляком Зіновія Красівського (обоє вихідці Долинського краю).

    Світлина: Український погляд

    Орієнтовна вартість спорудження склала близько 800 тис.грн. Кошти збирали усією громадою, свої пожертви складали й українці, що живуть в США.
    8 листопада 2020 р. пам’ятник був урочисто відкритий.
    Довідка: Зіновій Михайлович Красівський народився 12 листопада 1929 у с. Витвиця, Івано-Франківської області — помер 20 вересня 1991 у Моршині. Український поет, літератор, член Українського національного фронту (УНФ) та Української Гельсінської групи (УГГ), останній Крайовий провідник ОУНР у підрадянській Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне