П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Лобіста РПЦвУ Трофімова звільнили з посади заступника голови ОПУ

    Лобіста Московського патріархату Сергія Трофімова звільнили з посади першого заступника голови Офісу Президента.
    «Звільнити Трофімова Сергія Володимировича з посади Першого заступника Керівника Офісу Президента України згідно з поданою ним заявою», – йдеться в офіційному Указі президента України №482/2020.
    Указ підписав президент України Володимир Зеленський.
    Нагадаємо, що через невдоволення виборами Зеленський вирішив звільнити Трофімова. Сергій Трофімов активно сприяв Московському патріархату і особисто відвідував храми РПЦвУ. Він був помічений, як прислужник очільнику РПЦвУ Онуфрію (Березовському)  і тримав його митру (церковний прикрашений головний убір).
    Все це відбулось на фоні візиту президента України на Фанар, де він зустрівся із патріархом Варфоломієм та домовився про майбутній візит в Україну. В цей самий час російські пропагандисти та їхні посіпаки в Україні почали сипати шквалом критики на адресу президента Зеленського за зустріч з Варфоломієм.
    Пізніше Трофімов намагався врятувати свою посаду завдяки… вінчанню. Сергій запросив Главу держави з першою пані на своє вінчання у храмі РПЦвУ. А саме Таїнство, як видно з повідомлення у Телеграм-каналі Трофімова, проводив очільник так званої «УПЦ МП» Онуфрій (Березовський). Однак план провалився і Зеленський не прийшов до московської церкви на вінчання Трофімова.
    У квітні цього року Заступник глави Офісу Президента (ОП) Сергій Трофімов, коментуючи релігійну політику попередньої влади, заявив, що вона «просто дискредитувала дії мільйонів віруючих українців». Він як службова особа, відповідаючи на запитання, «чому процес переходу релігійних громад в ПЦУ призупинився?», відповівідав, що цей процес «був дуже політизований, а ці маніпуляції з приводу московської церкви політично вигадані, розкручені і привнесені». Тим самим він повторював слова пропагандистів РПЦвУ про «політичну ПЦУ».
    У грудні 2019 року обіцяв вінницьким церковнослужителям московської філії РПЦ розібратись із ПЦУ. Тоді Трофімов зустрівся із Секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії РПЦвУ, одіозним архімандритом Никитою. Останній (фігурант бази «Миротворця») почав жалітись на дії Православної церкви України. У відповідь на заяви архімандрита РПЦвУ заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов сказав: «Ми зробимо все, щоб це зупинити, виправити».
    Релігієзнавець і нардеп Віктор Єленський назвав Трофімова «споживачем «кремлівської благодаті». Політтехнолог Олеся Яхно вважає, що зупинка переходів МП до ПЦУ справа рук Сергія Трофімова. В Офісі президента працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви, – говорив Порошенко
    Давня, щира і віддана підтримка Сергія Трофімова Російській православній церкві в Україні (УПЦ МП) викликала протест українців з перших днів його перебування на посаді в Офісі глави держави. Тож не дивно, що в ОПУ позбулися настільки токсичного персонажа.

    Найсвіжіше

    Популярне