П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ почали обережно виправдовувати священника, який відзначився нецензурною лайкою у нетверезому стані під час похорону

    У Російській православній церкві озвучили офіційну реакцію на скандал з нецензурною лайкою, який вчинив священник Андрєй Сідорєнко у, імовірно, нетверезому стані під час похорону в селі Кузовлєво Липецької області.
    Про це пише “Amic” з посиланням на РИА Новости.
    Дива, як і очікувалось, не сталось, і коментар прес-служби Єлецької єпархії РПЦ містить обережне виправдання поведінки клірика.
    Напередодні в мережі оприлюднили відео, на якому зафіксовано конфлікт священника з місцевими мешканцями. Учасники похорону звинувачували клірика в тому, що він перебуває в нетверезому стані.
    “Він заперечує, що був п’яний. І ми дійсно цього не знаємо”, – прокоментував подію керівник інформаційного відділу Єлецької єпархії РПЦ єромонах Сєргій (Волков). – “Ми сподіваємось, що це недостовірна інформація, що, може бути, родичі перенервували і занадто емоційно все сприйняли”.
    Водночас, представник єпархії запевнив, що буде створена дисциплінарна комісія, яка і вивчить обставини справи і ухвалить можливі санкції у відношенні священника Андрєя Сідоренка.
    Втім, якою буде подальша позиція РПЦ вже зрозуміла. З часом скандал стихне, гнів громади зійде нанівець, і священник Андрєй Сідоренко і надалі буде звершувати богослужіння, в тому числі, перебуваючи у ймовірно-нетверезому стані.

    Найсвіжіше

    Популярне