Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Адвокатка: Священники РПЦвУ гальмують суди проти громад ПЦУ, бо бояться програти

    На Вінниччині священники та єпархія РПЦ в Україні (УПЦ МП), які позивалися проти релігійних громад, які перейшли у ПЦУ, почали затягувати судовий розгляд справ, через те що бояться їх програти.
    Про це розповіла адвокат ПЦУ Сніжана Чубенко, повідомляє Релігійна правда.
    «Зараз позивачі самі затягують справи, пишуть заяви про відкладення розгляду справи. Можливо, вони очікують, що буде якась зміна ситуації (політичної, – ред.), або перебувають у роздумах, тому що програш справи, відмова у задоволенні позову, тягне за собою відповідні стягнення судових витрат, рахунок яких йде на десятки тисяч по кожній справі», – зауважила адвокат.
    За даними Чубенко, за програш лише однієї справи – проти громади села Велика Кісниця – управлінню Могилів-Подільської єпархії РПЦвУ довелося заплатити 35 тисяч грн, які пішли на користь громади й Управління з питань національностей та релігій Вінницкої ОДА.
    «Очевидно, вони думали, що виграють легко, а тепер зрозуміли, що ні, і в результаті будуть змушені сплачувати гроші громаді, проти якої позивались. Тому сьогодні вони ці справи затягують», – зазначила адвокат.
    За даними адвоката, нині у судах різних юрисдикцій і підсудностей перебуває близько чотирьох десятків справ, відкритих проти громад ПЦУ за позовами священників або єпархії РПЦвУ.
    Нагадаємо, політтехнолог Олеся Яхно вважає, що зупинка переходів МП до ПЦУ справа рук Сергія Трофімова, якого можуть звільнити. Трофімов засвітився у ролі прислужника очільника РПЦвУ Онурфія.

    Найсвіжіше

    Популярне