П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Церква-мати продемонструвала свої почуття, надавши автокефалію ПЦУ, яка прогресує і процвітає – патріарх Варфоломій

    Вселенський патріарх Варфоломій провів приватну зустріч з президентом України у Патріаршому офісі. Деталі розмови президента України і вселенського патріарха публікує видання orthodoxtimes.com.
    «Ми відчуваємо, що ви приносите нам почуття любові, поваги та відданості всього українського народу Константинопольській Церкві-Матері, від якої Ви отримали вогні християнства і яка завжди буде поруч з Вашою материнською прихильністю та постійною молитвою», – сказав патріарх Константинопольської православної церкви Варфоломій І.
    «Церква-мати продемонструвала свої почуття, надавши автокефалію Православній церкві України, яка прогресує і процвітає. Тому ми дуже пишаємось. Ми йдемо тим самим шляхом і продовжуємо справи нашого брата митрополита Київського Епіфанія. Ми вдячні Богу, бо він гідний бути обраним керівником вашої Церкви », – сказав Вселенський патріарх Варфоломій.
    Вселенський патріарх додав, що Україна пережила багато труднощів за останні тридцять років і що це було наслідок попереднього режиму. «Я сподіваюся, що вся українська нація зможе відсвяткувати тридцяту річницю незалежності України в 2021 році з ентузіазмом, радістю та великим щастям», – додав він.
    На додаток, президент Зеленський запросив Вселенського Патріарха відвідати Україну з офіційним візитом, який він визнав особливо почесним запрошенням. Український президент запросив Вселенського патріарха відвідати Україну в 2021 році в 30-ту річницю від створення незалежної Української держави 24 серпня. Вселенський патріарх висловив сподівання, що незабаром відбудеться офіційний візит, якщо Бог дасть, коли пандемія завершитися. Він також з великим почуттям згадував свій попередній візит в Україну в 2008 році, під час якого він був тепло зустрінутий українським народом і отримав благословення мати можливість служити в історичному соборі Святої Софії в Києві. Крім того, він зміг служити на св. Володимирській гірці разом з патріархом Московським і всієї Русі Алексієм II, а також архієпископами Афінським, Греції, Тирну та всієї Албанії.
    Вселенським патріархом попросив у Бога благословення, щоб у майбутньому проводити такі зустрічі на Фанарі та в Україні. Президент Зеленський погодився з Вселенським патріархом Варфоломієм і сказав, що його візит стане особливо важливим для України.

    Найсвіжіше

    Популярне