Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Волинські капелани ПЦУ збирають допомогу луганським погорільцям

    У Свято-Димитрівському окрузі Ковельського деканату військові священники Православної Церкви України збирають речі та їжу постраждалим унаслідок великих пожеж на Луганщині.
    «Військові капелани 14-ї ОМБр, які перебувають на Сході, просять небайдужих допомогти тим, хто втратив майно й опинився в біді. Як зазначено на сторінці деканату в фейсбуці: «Збираємо дитячий і дорослий одяг, постіль, ковдри, а також харчі! У нас є з надлишком вживаних речей, які займають місце, зробімо крок милосердя для постраждалих! Саме так роблять усі люди, які називаються християнами!», – повідомляє Волинська єпархія у Facebook.
    Збір проводитимуть до 23 жовтня при храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона в с. Люблинець. До спільної допомоги запрошують і панотців. Телефон настоятеля протоієрея Матвія Олійника: (097) 768-40-08.
    Цього тижня на Луганщині спалахнула друга масштабна пожежа, ліквідація якої ще триває. Знищено тисячі гектарів лісових насаджень, ряд населених пунктів та сотні будівель.
    Раніше у Луцьку капелан ПЦУ разом із військовими льотчиками вшанували пам’ять загиблих у авіатрощі під Чугуєвом. Нагадаємо, митрополит Епіфаній висловив співчуття жертвам пожеж на Луганщині.

    Найсвіжіше

    Популярне