Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Троїце-Сергієвій лаврі РПЦ новий спалах захворюваності

    У чоловічому монастирі Російської православної церкви Троїце-Сергієва лавра зафіксовано новий сплеск захворюваності на коронавірусну хворобу, повідомляє «Credo press» з посиланням на телеграмм-канал «Церквач».
    Видання зазначає, що намісник обителі єпископ Фома (Демчук) усіляко намагається приховати факт занедужання близько двох десятків насельників. До того ж, це може поставити під питання запланований візит до лаври патріарха Кіріла (Гундяєва).
    Коли вперше серед насельників і робітників Троїце-Сергієвої лаври відбувся спалах захворюваності, причиною цьому було визнано халатність попереднього намісника обителі єпископа Парамона (Голубки). Владика пускав до храмів людей без засобів індивідуального захисту в необмеженій кількості. Як наслідок, коронавірусом захворіли більшість насельників, студентів і робітників лаври. Він ускладнень, викликаних вірусом, померло п’ятеро архімандритів, три ігумени, єромонах, двоє єродияконів, кілька співробітників-мирян.
    Зараз, як повідомляється у статті, підхід до карантину в монастирі не змінився. Богослужіння проводяться у переповнених храмах, носіння медичних масок від вірян не вимагається. Тож з високою долею імовірності можна сказати, що предстоятелю РПЦ будуть рекомендувати відтермінувати візит до лаври.
    Що ж, нам лишається констатувати, що окремі клірики РПЦ не вчаться навіть на власних помилках, а це вже симптом іншої, можливо навіть більш глибокої проблеми, аніж сам COVID-19.

    Найсвіжіше

    Популярне