Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії заявили, що Великобританія готує напад на Крим та арктичну частину РФ

    Військово-повітряні та військово-морські сили Об’єднаного Королівства проводять безпрецедентну операцію поблизу кордонів Російської Федерації, пише канал Константіна Малофєєва «Царьград» з посиланням на «The Sunday Times».
    Повідомляється, що в операції беруть участь 28 військових повітряних суден Великобританії, які групами по 5 літаків здійснюють польоти над Чорним морем поблизу окупованого Росією Кримського півострову та в арктичній зоні поблизу Кольського півострова.
    Британці задіяли винищувачі, літаки-розвідники Sentry E-3 Awacs та RC-135, а також літаки наземної радіолокаційної розвідки Sentinel.
    Російський військовий експерт Юрій Кнутов переконаний, що польоти носять явно провокаційний характер. Він наголошує, що Британія збирає інформацію про бойові можливості Збройних сил РФ, виявляє вразливі точки в російській протиповітряній обороні, які можна було б використати для нападу.
    У повідомленні стверджується, що військові літаки Об’єднаного Королівства тестують на стійкість російські радари, застосовуючи проти них радіоелектронний вплив на різних діапазонах.
    Відтак росіяни роблять висновок, що Британія готує напад на Крим і Арктичну частину Росії. Втім, існує набагато більше шансів, що військові експерти всього лиш підігрівають кремлівський міф про зовнішнього ворога, який міцно вписався в концепцію «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне