П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Місія ООН закликала Росію припинити переслідування кримських татар і призов кримчан до армії

    Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликає Росію припинити переслідування кримських татар, мусульман і призов кримчан до російської армії.
    Про це йдеться у новій доповіді місії за період з 16 лютого до 31 липня 2020 року, передає «Крим.Реалії».
    У звіті зазначено, що застосування в Криму антиекстремістського законодавства значним чином обмежує релігійну діяльність.
    «Ми закликаємо Росію як державу-окупанта в Криму припинити переслідування жителів півострова за мирне сповідування ними своїх релігійних переконань і припинити призов жителів Криму до збройнтх сил Росії», – йдеться у повідомленні.
    Раніше зазначалося, що моніторингова місія ООН в Україні також наполягає на тому, що «Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам у Криму».
    Місія ООН повідомляла, що російська влада продовжує перевозити ув’язнених з Криму на територію сусідньої Росії.
    На початку липня Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, презентуючи доповідь про стан прав людини в Криму, також повідомила, що на півострові продовжують застосовувати тортури й обмежувати свободу слова.
    Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше стверджував, що розмови про порушення прав людини в анексованому Криму – це вигадка.

    Найсвіжіше

    Популярне